היתרונות בעבודה לנוער
מצד אחד, עבודה לנוער נתפסת לעיתים כעונש, או ככורח המציאות, ובוודאי לא כדבר טבעי – בני נוער הרי רוצים לבלות וליהנות מהחיים מסביב לשעון (כלומר בשעות שבהן הם לא ישנים…), וחיפוש עבודה, מציאתה והתמדה בה הם דברים "של מבוגרים", מה גם שממילא הציפייה בחברה המודרנית היא כי עד גיל 18 פלוס מינוס ההורים יספקו את כל צרכיהם של צאצאיהם (שלא לדבר על כך שיש כאלה המצפים שגם בגיל 33 אבא ואמא יממנו את החופשה בברצלונה או את האוטו החדש).
אבל מצד שני, יותר ויותר בני נוער נוברים בלוחות הדרושים או שוקעים בחיפוש עבודה בדרכים אחרות – לרוב עבודה זמנית בתקופת החופש הגדול, אך לא רק: מקומות עבודה לנוער זקוקים לידיים עובדות גם בין ה- 1.9 ל- 20.6. בחלק מהמקרים זהו אכן כורח המציאות, ובני הנוער לא בוחרים ביציאה לעבודה אלא נאלצים לבצע זאת מסיבות שונות. אבל במקרים רבים אחרים, בוחרים בני נוער "לבלות" חלק מזמנם בעבודה, לעיתים קשה ואפילו קשה מאוד, וגם אם בזמן אמת הם לא תמיד מודעים לכל יתרונותיה ולכל הרווחים הטמונים בה (פרט למשכורת, כמובן…) הרי שמחקרים רבים מוכיחים כי לעבודה לנוער תועלת רבה מבחינת ההתפתחות של בני הנוער (בתנאי שהיא לא פוגמת יתר על המידה בלימודיהם!)
רווח גדול בעבודה לנוער
מבחינת בני הנוער, היתרון העיקרי בעבודה הוא המשכורת – שמאפשרת להם להעשיר את המלתחה, לצאת לבלות, לרכוש בשמים יוקרתיים ובמקרים מסוימים אפילו קטנוע או רכב (עם או בלי עזרת ההורים).
אבל ישנם יתרונות נוספים, לאו דווקא כספיים: ראשית, חריש עמוק בלוחות דרושים וחיפוש עבודה הוא תהליך מתסכל ורווי בתשובות שליליות. ההתמודדות עם הדחייה מאפשרת פיתוח מנגנונים רגשיים חשובים ובעיקר מאפשרת לבני הנוער לגלות בעצמם את יכולת הדבקות במטרה – תכונה חשובה עד מאוד.
התמודדות נוספת במהלך העבודה היא עם מקורות סמכות – לעיתים מבוגרים רק בשנה-שתיים, לעיתים חסרי יכולות מרשימות, לעיתים נוקשים שלא לצורך. התמודדות זו חשובה מאוד לבני נוער, במיוחד בעידן בו ההורים במקרים רבים מנסים להיות החברים הכי טובים של ילדיהם ומוותרים על הסמכות ההורית הכה חשובה. לצד קבלת המרות, גם כשהיא לא נעימה, מפתחת עבודה לנוער גם אסרטיביות משודרגת – תכונה חשובה לא פחות.
כמו כן עבודה לנוער היא דרך נהדרת לפתח אצל בני העשרה מיומנויות ניהול זמן – מצד אחד יש לימודים, מצד שני יש משמרת בקניון, מצד שלישי החבר'ה רוצים ללכת לים, מצד רביעי רוצים לקנות בגדים חדשים, הפייסבוק גם הוא דורש התייחסות (ממושכת…) ומתישהו צריך להשלים גם שעות שינה אחרי כל הפעילויות (וכפי שיודע כל הורה לטינאייג'ר, השלמת שעות שינה יכולה להימשך שעות רבות מאוד…) – הרצון ליהנות כמה שיותר מהחיים בגיל שבו רוצים לטרוף את העולם לצד המחויבות לעבודה מדרבנים את בני הנוער להיות מאורגנים ויעילים כדי להספיק כמה שיותר, תכונה שתתרום להם כמובן גם בעתיד. גם חוש האחריות של בני הנוער מתפתח, על אף שמדובר בעבודה זמנית, שמטבעה אינה כרוכה באחריות רבה – עצם הצורך להגיע למשמרת בזמן ולתקתק את כל המטלות (כולל לדאוג שבקופה לא יהיו חוסרים) מפתח מאוד את חוש האחריות של בני הנוער.
בני נוער שמעדיפים עבודה מהבית ומתפרנסים ממתן שיעורי בית לילדי הכיתות הנמוכות מפתחים גם כישורי הוראה, שיכולים להיות רבי ערך (גם למי שלהיות מורה אינו פסגת שאיפותיו…)
על מנת ליהנות מכל היתרונות הטמונים בעבודה לנוער, ועל מנת לחסוך חלק מהקשיים הכרוכים בחיפוש עבודה שכזו, אתם יכולים להיעזר בפורטל דרושים ובהצעות העבודה לנוער הרבות שהוא מכיל.