הדרך לקורות חיים איכותיים
עבודה לסטודנטים היא לא רק עבודה זמנית המאפשרת לסטודנט להתפרנס במהלך השנים (הרבות והארוכות…) מכניסתו לאוניברסיטה/מכללה ועד לסיום התואר, אלא גם קרש קפיצה לקריירה "רצינית", כלומר בתחום אותו הוא לומד ובו הוא מתמחה – ויעסוק בהמשך חייו.
חשוב לדעת: בעבר עבודה לסטודנטים במשרה שהיא למעשה התמחות הייתה מובילה את הלומדים הצעירים למקום עבודה יציב וקבוע עד ליציאתם לפנסיה. בימינו, ועושה רושם שכך יהיה גם בעתיד, אחת למספר שנים חש האדם צורך להתרענן, לגוון ולהמציא עצמו מחדש – בין השאר באמצעות חיפוש עבודה חדשה – כך שחשיבותה של עבודה לסטודנטים בתחום שאותו הם לומדים קצת פחתה, ובכל זאת זו אופציה שאסור להתעלם ממנה.
היתרונות של עבודה שכזו על פני עבודות זמניות כמו מלצרות, שירות לקוחות, שמירה וכו', רבים: ראשית, היא מאפשרת לסטודנט לכלול בקורות החיים שלו שורה מרשימה, ובעיקר רלוונטית מאוד לתחום בו ישקיע בחיפוש עבודה לאחר סיום לימודיו. שנית, היא מקנה לו גישה בלתי אמצעית אל אנשים בתחום בו הוא מתעתד לעסוק, חלקם אף בכירים, ומעניקה לו הזדמנות לרכוש את אמונם ולהפגין את כישוריו – כך שאולי אפילו ייחסך ממנו הצורך בחיפוש עבודה (משימה שעלולה להיות מייגעת מאוד, גם לבוגר אוניברסיטה/מכללה, ואולי אפילו בפרט לבוגר אוניברסיטה/מכללה שמבקש תעסוקה מתגמלת בהתאם לכישוריו אך דלתות רבות סגורות בפניו עקב היעדר ניסיון). יתרון נוסף הוא הידע המקצועי הרב אותו הוא רוכש במהלך העבודה, ידע שבמקרים רבים אין אליו גישה דרך הלימודים האקדמיים אלא אך ורק באמצעות עבודה בפועל והשתפשפות בתחום.
לצד היתרונות, ישנם גם חסרונות לעבודה לסטודנטים בתחום לימודיהם: בחלק גדול מהמקרים השכר המשולם להם הוא שכר מינימום, או מעט מעבר לכך, בעוד בעבודה זמנית, "לא רצינית", כמו מלצרות ניתן להרוויח מאות שקלים למשמרת 'המעסיקים מעניקים לעובד משהו חשוב הרבה יותר מכסף – ניסיון). בנוסף, עבודה לסטודנטים בתחום לימודיהם גורמת ברוב המקרים ליותר לחץ ומתח (בשל הרצון העז של הסטודנטים להוכיח את עצמם), ואם מוסיפים על כך את המתח הכרוך בלימודים ובמבחנים מקבלים לעיתים עומס יתר מנטלי ונפשי שאינו בריא. כמו כן האופציה של עבודה מהבית כמעט ואינה רלוונטית.
עבודה לסטודנטים לפי תחום הלימודים
הלומדים משפטים יחפשו עבודה לסטודנטים במשרדי עורכי הדין הרבים הפזורים ברחבי הארץ. חשוב להדגיש כי אין מדובר בסטאז', המחויב על פי חוק, ומתחיל רק לאחר סיום הלימודים, אלא במשרות פשוטות יותר – ברוב משרדי עורכי הדין דרושים עובדים לשליחויות, עבודה אדמיניסטרטיבית וכן לעבודות תחקיר לא סבוכות במיוחד.
עבור סטודנטים לכלכלה רלוונטיים במיוחד לוחות הדרושים בתחומי הבנקאות, חברות ביטוח, משרדי רואי חשבון, חברות מימון וכו' – כל אלה מציעים עבודה לסטודנטים והזדמנות להשתלב במקום עבודה מוביל גם לאחר סיום לימודיהם.
קולנוענים צעירים ישמחו להשתלב בסט של סרטים או תוכניות טלוויזיה שונות, בכל תפקיד שהוא. עבודה לסטודנטים לקולנוע יכולה להיות בעלת אופי הפקתי או בתחום ספציפי (תאורן, מקליט וכו'). בתחום זה במיוחד ישנה חשיבות ללימוד בפועל, שכן ישנו פער רב בין התיאוריה למעשה, ועל כל סט של סרט או סדרת טלוויזיה יוכלו הסטודנטים לראות איך הדברים עובדים באמת.
סטודנטים לסיעוד מוזמנים להגיש מועמדות למשרות ייעודיות במסגרת קופות החולים השונות, ולצבור רזומה חשוב כמו גם ניסיון שיועיל להם בעתיד, ואילו סטודנטים למקצועות המחשב ישמחו להשתלב בחברות היי טק, שמפרסמות כל העת מודעות דרושים ומחפשות כוח עבודה חסר ניסיון – אבל בעל גישה רעננה וגדוש רעיונות חדשניים כרימון.
גם בפורטל דרושים ניתן למצוא הצעות עבודה לסטודנטים רבות בתחומי לימודיהם – עבודות שהן גם מרתקות וגם הופכות קורות חיים למרשימים במיוחד.