מוכר בחנות צעצועים
מה עולה בראשכם כאשר אתם חושבים על ילדים? כאשר אנחנו חושבים על ילדים, אחד הדברים הראשונים שאנו מדמיינים הוא צעצוע. ככה זה, ילדים תמיד הולכים ביחד עם צעצועים לילדים. אין ילד בעולם שלא אוהב לשחק בצעצועים, וכל אימא וכל אבא לילדים, לתינוקות או לפעוטות, אוהבים לשמח את ילדיהם בקניית צעצועים מסוגים שונים.
וכאן, בדיוק גם אתם, מחפשי עבודה יקרים נכנסים לתמונה. בישראל קיימות חנויות צעצועים רבות, הן במסגרת רשתות ארציות והן חנויות פרטיות, אשר דרושים להן מוכרי צעצועים. עבודה בחנות צעצועים יכולה להתאים לאמהות; מוכר צעצועים יכול להיות תפקיד מצוין למחפשים עבודה זמנית או במשרה חלקית; מכירת צעצועים יכולה להיות דרך נחמדה לממן את התואר, ולכן היא מומלצת גם בתור עבודה לסטודנטים; אבל גם אם אתם מחפשים עבודה במשרה מלאה ואתם אוהבים לראות ילדים מחייכים ומאושרים – כדאי לכם למכור צעצועים לילדים.
מה נדרש ממוכר צעצועים
כמו כל מי שעוסק בשיווק ובמכירות, גם מוכר צעצועים צריך לדעת למכור. מכירה היא אומנות, שבבסיס שלה עומדים חיוך, יצירת אמון, איתור צרכים, וזיהוי של סוג הלקוח שנכנס לחנות. אנשי מכירות רבים, וביניהם מוכרי צעצועים, מגלים תוך זמן קצר שהיכולת למכור באה להם בקלות.
אחרים, גם כאלה שנרתעים מהמילה מכירות, מגלים שניתן ללמוד כיצד למכור היטב, ובייחוד נכון הדבר במקרה של צעצועים לילדים. למי שנמצא כעת בעיצומו של חיפוש עבודה, נזכיר שהמגוון של צעצועים ומשחקים שניתן למצוא בחנויות צעצועים הוא גדול כל כך, שאין כמעט אדם בעולם שיכנס לחנות צעצועים ולא יוכל למצוא בתוכה צעצוע מתאים לקנות כמתנה לילדיו או בתור מתנה לילדים של קרובי משפחה וחברים.
זו בדיוק הסיבה לכך שעבודה במכירות מצריכה יכולת מכירה, אבל מדובר במכירה מן הסוג שנותן הרגשה טובה הן ללקוח והן למוכר. מה עוד נדרש בדרך כלל ממוכר בחנות צעצועים? בחנויות צעצועים מסוימות המוכר עוסק במכירה בלבד, בייעוץ ללקוחות ובמתן הרגשה נעימה ללקוחות. בחנויות אחרות המוכר עשוי להתבקש לתפקד גם כקופאי. משמעות הדבר היא שמי שישיב למודעת דרושים לתפקיד של מוכר צעצועים שהוא גם קופאי (או קופאית) צריך להיות אדם ישר, אמין ושניתן לסמוך עליו.
אם נשארתם איתנו עד כאן, מחפשי עבודה יקרים, נשמח לתת לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לבצע מכירות, ואין זה משנה אם אתם מעוניינים בתפקיד מוכר צעצועים בתור עבודה זמנית, עבודה לסטודנטים, או כמשרה מלאה.
היכרות עם המוצר – כל מוכר יוכל למכור היטב אם ייטיב לדעת אילו מוצרים מציעה החנות ללקוחות, ומה המאפיינים שלהם. בחנות צעצועים ישנם משחקי קופסא, משחקי מחשב, מותגים כמו פליימוביל, לגו, פישר פרייס, ספרי ילדים, אופניים, בובות מסוגים שונים, כלי נגינה, חיילי צעצוע ועוד ועוד. צעצועי ילדים נבדלים זה מזה במחיר, באיכות, בגיל הילד לו הם נועדו. אם עניתם למודעת דרושים שמצאתם בעיתונות הכתובה, באינטרנט, או על גבי חלון ראווה של חנות צעצועים הסמוכה לביתכם, כדאי שתזכירו בראיון העבודה שידוע לכם שמכירה טובה מתחילה בהיכרות מצוינת עם מגוון מוצרי החנות.
בירור עם בעל החנות או מנהל המשמרת איזה סוג של עובדים הם מחפשים – ישנן חנויות שאצלן מקובלת מכירה מגיבה, כלומר מכירה בהתאם לצורך שמעלה הלקוח. תפקידו של מוכר צעצועים במקרה כזה, יהיה להפגין נוכחות נעימה וחייכנית בחנות, שתיצור אווירה נעימה בחנות, שתזמין את הלקוח להעלות את הצרכים שלו, כלומר באילו צעצועים הוא מעוניין. בחנויות אחרות מקובל יותר סגנון של מכירה פעילה. הכוונה איננה מה שמכונה לעיתים בטעות מכירה אגרסיבית. במקרה זה מצופה מהמוכר להיות יותר אסרטיבי ומפולפל, לפנות ללקוח ולהציע לו מוצרים שונים, מבצעים מגוונים, ובקיצור – להראות יוזמה. מיותר לציין שגם כאן חשוב להשרות אווירה נעימה ולזכור שהלקוח שהגיע לחנות הצעצועים – זקוק לצעצועים.