עבודה באוסטרליה – סוד החיים הטובים
אוסטרליה החלה את דרכה בעת המודרנית (אסור לשכוח שהאבורג'ינים ישבו בחבל ארץ זה עוד לפני 50,000 שנה) כמקום אליו נשלחו אסירים בריטיים – אולם כיום נחשבת המדינה רחבת הידיים (שטחה הוא השישי בגודלו בעולם) כמקום שהחיים בו נוחים ונעימים במיוחד, כך שזהו יעד מועדף להשתקעות וגם עבודה זמנית באוסטרליה היא משאת נפשם של רבים וטובים.
לצערם של רבים מבין אלה השקועים בחיפוש עבודה וחולמים על עבודה באוסטרליה, בשנים האחרונות המדינה (שהיא למעשה אי ענקי) החליטה לסגור את שעריה בפני ישראלים, ומאפשרת רק למי שעומד בקריטריונים מסוימים מציאת עבודה בה.
הדרך הטובה ביותר להגיע למשרת עבודה באוסטרליה היא להיות בעל כישורים ומיומנויות במקצוע ששלטונות אוסטרליה הגדירו כמבוקש. רשימת מקצועות אלה משתנה באופן טבעי מעת לעת, על פי צרכי שוק העבודה באוסטרליה. רופאים ואחיות יתקבלו תמיד בברכה במדינה, שסובלת ממחסור כרוני בעובדים איכותיים במקצועות אלה, ובין המקצועות האחרים הדרושים באוסטרליה ניתן למנות ארכיטקטים, אנשי מחשבים ומהנדסים. גם חוקרים בתחום האקדמיה יזכו לאשרת עבודה באוסטרליה (לפרק זמן מוגבל הנחוץ לשם מחקר) אולם ישראלים המחפשים עבודה זמנית במדינה יתקשו לקבל אשרה.
עוד דרך לקבלת האשרה הנכספת היא להיות בעל דרכון זר בריטי, בלגי, צרפתי, הולנדי, איטלקי וכן מדינות נוספות איתן יש לאוסטרליה הסכמי שיתוף פעולה. את ויזת העבודה יש להסדיר לפני ההגעה למדינה, ורצוי מאוד לא לנסות להתחכם עם רשויות ההגירה (עצה הטובה באופן כללי לגבי עבודה בחו"ל) – מי שנתפס עובד ללא אישור מגורש מאוסטרליה ועלול למצוא עצמו מסורב כניסה אליה לתקופה ארוכה.
עבודה באוסטרליה – להיחשף לזנים אחרים
אוסטרליה, כאמור, החלה את דרכה בעת המודרנית במאה ה-17 כמושבת עונשין לבריטים שהוגלו מארצם. בהמשך הגיעו אליה בריטים רבים מרצונם החופשי, וככל שהפכה המדינה למשגשגת יותר כך משכה אליה עוד גלי הגירה – בפרט מיוון ומרוסיה. באוסטרליה חיים גם כ-100,000 יהודים, מתוכם 45,000 בסידני ומספר דומה במלבורן, שתי הערים הגדולות במדינה.
מבחינה מנהלתית, אוסטרליה מחולקת לשש מדינות ועוד מספר רב של טריטוריות. המדינות הן ניו סאות' ויילס, טסמניה, ויקטוריה, קווינסלנד, אוסטרליה המערבית ואוסטרליה הדרומית, והטריטוריות הן הטריטוריה הצפונית, טריטוריית הבירה (שבה נמצאת הבירה קנברה – שנבחרה כפשרה לאחר שסידני ומלבורן ביקשו לעצמן את הבכורה), וטריטוריות אחרות הנמצאות מחוץ ליבשת.
עבודה בחו"ל היא תמיד גם שער לעולמות צומח וחי מרתקים, אבל עבודה באוסטרליה היא כבר דרך להיחשף לזני בעלי חיים ייחודיים, שכן הניתוק בין אוסטרליה לשאר חלקי העולם הביא להתפתחות חיות שלא תראו באף מקום אחר בעולם (אלא בגני חיות, כמובן). למעלה מ-80% מהיונקים באוסטרליה נמצאים רק בה וכך גם כ-90% מהדגים, החרקים, הדו-חיים והזוחלים (!).
עבודה באוסטרליה מאפשרת גם גישה לכמה מהיפים בחופים שבכדור הארץ, בפרט אם מקום העבודה הוא סידני (אולי עבודה בארה"ב תביא אתכם לחופי הזהב של לוס אנג'לס, האטרקטיביים לכשעצמם, אולם מי שבאמת מבין יודע כי אין כמו החופים של סידני). אזור סידני וקו החוף המזרחי של אוסטרליה באופן כללי (כולל מלבורן הדרומית יותר) הוא גם האזור המתויר ביותר באוסטרליה, אם כי גם בחלק המערבי של המדינה, ובעיקר באזור פרת', יש לא מעט אטרקציות מהן ניתן ליהנות בימים החופשיים מעבודה. אדלייד שבדרום אוסטרליה מהווה אף היא יעד אהוד על מטיילים ועובדים, בעיקר בזכות הפסטיבלים הרבים הנערכים בה.
החיסרון הבולט של עבודה באוסטרליה (כמו גם עבודה בניו זילנד היחסית קרובה – "רק" כ-2,000 ק"מ) הוא המרחק העצום בינה לבין ישראל, דבר ההופך את הגיחות לארץ ליקרות ומסובכות להוצאה אל הפועל, כך שהן נדירות או כלל לא קיימות.