עבודה בעגלות
בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים מנסים את מזלם בעבודה מחוץ לגבולות הארץ ובפרט במכירת מוצרים שונים בדוכנים המוצבים בקניונים, אותה תעסוקה שמכונה "עבודה בעגלות" וכבר הפכה כמעט לתחנת חובה במסלול החיים. דוכני המכירה המאתגרים אך המתגמלים (או להיפך: הרווחיים אך התובעניים) נמצאים כמעט בכל רחבי העולם, ובמיוחד באוסטרליה וניו זילנד, באירופה וכמובן בארה"ב ובקנדה, והם אידיאליים גם כעבודה לסטודנטים.
אילו מוצרים מוכרים בעגלות?
מגוון המוצרים אותם מוכרים אלה שבחרו בעבודה בעגלות רחב במיוחד. אגב, על פי סקרים והערכות אנשי מקצוע, כ- 80% מהצעירים הישראלים שיוצאים לעבוד בחו"ל בוחרים בעגלות.
האופציות הנפוצות ביותר הן מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, ובפרט אלה המתהדרים בתווית "מוצרי ים המלח", כריות חימום, צעצועים, אביזרים לאייפון ושאר סמארטפונים פופולאריים, מחליקי שיער ועוד ועוד, בהתאם למדינת היעד ולחברה שמעסיקה את המוכרים.
כיצד לבחור חברה?
בכל פורטל דרושים המפרסם הצעות עבודה בחו"ל תמצאו לא מעט חברות שמציעות עבודה בעגלות. כולן מבטיחות שכר שנוגע בשמיים, תנאי עבודה מפנקים ומוצרים שקל למכור – אולם באופן טבעי כדאי להתייחס לכל ההבטחות בעירבון מוגבל ולבחון היטב את המצב בפועל.
ראשית, חובה לוודא שהצעת העבודה עומדת בתנאי החוק במדינת היעד ובכללים לגבי עבודה בה – על מנת שלא תמצאו עצמכם מחפשים עבודה לסטודנטים לתקופת הקיץ ומסתבכים עם רשויות ההגירה של מדינה זו או אחרת.
בנוסף, רצוי לקרוא טוב טוב את החוזה עליו אתם חותמים, כולל כל הסעיפים וכל האותיות, קטנות כגדולות, על מנת שתדעו בדיוק מה מצפה לכם – לא רק תנאי השכר, אלא גם היקף המשרה, מקום הלינה, מספר הדיירים בכל דירה, רמת הריהוט והאבזור בה, השתתפות בעלות הטיסות ועוד.
הדרך הטובה ביותר למצוא עבודה בעגלות עבור חברה רצינית היא דרך חברים או מכרים שכבר עבדו עבורה בעבר: כך תוכלו לדעת בוודאות כמעט מוחלטת שאתם בידיים טובות ושאכן צפויה לכם חוויה מוצלחת ומעשירה.
לגבי העונות, ישראלים רבים מעדיפים לעבוד בחו"ל בחודשי הקיץ, ובפרט כעבודה לסטודנטים בחופשת הקיץ.
איפה לעבוד?
לכאורה עבודה בחו"ל בעגלות היא אותה עבודה בכל מקום בעולם, שהרי ישנם קווי דמיון רבים בין הקניונים השונים בכל אחת מהמדינות בחצי הכדור המערבי, ומכירת מוצרים היא מכירת מוצרים ולא משנה כלל מהם המוצרים.
יחד עם זאת חשוב לזכור שעבודה בחו"ל היא ברוב המקרים יותר מאשר הזדמנות להרוויח סכומים גבוהים בזמן קצר – אלא גם חלק מבילוי כולל. למי שאוהב את ארה"ב, למשל, כדאי לחפש עבודה בעגלות במיאמי, אורלנדו, לוס אנג'לס, לאס וגאס, יוסטון או ערים אמריקאיות בולטות אחרות, חובבי התרבות האירופאית מן הסתם יחפשו בפורטל דרושים מודעות שייקחו אותם לשוויץ, איטליה, אנגליה, בלגיה, הולנד או מדינות אחרות ברחבי היבשת, ומי שמחפש ריגושים בקצה השני של העולם יוכל למצוא עבודה בממכר מוצרים בעגלות גם באוסטרליה, ניו זילנד, סינגפור או דרום אפריקה.
תנאי העבודה בעגלות
השכר של העובדים בעגלות, ברוב המקרים, מבוסס על עמלות – ככל שמוכרים יותר, מרוויחים יותר. בחלק מהמקרים ישנו גם שכר בסיס או הבטחה להשלמת הכנסה למינימום מסוים במקרה של חוסר הצלחה למכור את המוצרים, וישנן גם חברות המשתתפות בעלות כרטיסי הטיסה (בעיקר לאלה המתחייבים לפרק זמן ארוך יחסית של עבודה בעגלות).
ימי העבודה ממוצעים עד ארוכים – לרוב בין 8 ל-12 שעות – ובדרך כלל ישנו יום חופשי אחד, כשמפעם לפעם ישנן גם חופשות ארוכות יותר המאפשרות טיולים במדינה בה שוהים. תנאי המגורים טובים למדי ברוב המקרים, ולאחר שעות העבודה ניתן ליהנות מחיי חברה נעימים, עם העובדים האחרים שגרים בדירה וגם במסגרת בילויים והיכרויות עם התושבים המקומיים.