עבודה בניו זילנד - לעבוד באוירה רגועה
עבודה מזוהה לרוב עם לחץ, ואף מתח – אלא אם כן מדובר בעבודה בניו זילנד, המקום הכי שליו ורגוע עלי אדמות.
למרות היתרונות הרבים שלה, עבודה בניו זילנד היא לא האופציה הפופולאריות ביותר בקרב ישראלים מחפשי עבודה בחו"ל, שמעדיפים עבודה במזרח הרחוק, באירופה ובארה"ב – בעיקר בשל הקושי היחסי לזכות באישורים הנדרשים לשם עבודה במדינה, וכמובן עקב הריחוק שלה מישראל (ובעצם מכל מקום בעולם, כמעט – גם מאוסטרליה ה"שכנה" המרחק הוא כ- 2,000 ק"מ, כמו המרחק בין תל אביב לרומא, למשל).
מצד שני, מציאת עבודה בארץ שהאדם התחיל ליישב רק לפני כ-800 שנה מובילה אל גן עדן עלי אדמות – ויש לא מעט ישראלים שקצו בחיים מלאי ההמולה, עומס היתר והלחץ בארץ הקודש, שמו פעמיהם אל ניו זילנד והשתקעו בה.
עבודה בחו"ל מזוהה יותר מכל עם מכירת מוצרים בעגלות – וגם בניו זילנד ניתן ליהנות מהאופציה הרווחית הזו. שוק העבודה בניו זילנד כולל משרות רבות במגזר החקלאית, עונתיות באופיין כמובן, וגם הן מאוישות לעתים על ידי ישראלים. חשוב לדעת כי על מנת לעבוד בניו זילנד יש להוציא קודם כל ויזת עבודה כללית, עוד בטרם ההגעה למדינה, ולאחר שנוחתים בניו זילנד יש להסדיר בנוסף גם היתר עבודה ספציפי. בנובמבר 2011 עבר חוק המאפשר לבעלי דרכון ישראלי לקבל ויזת עבודה, אולם מאחר שהניו זילנדים אינם ששים לאפשר לעובדים זרים להציף את המדינה מספר היתרי העבודה מוגבל. לעומת זאת, עקב שיעור ילודה נמוך יחסית ובשל ביקוש רב לכוח אדם מיומן בתחומים מסוימים, יכולים ישראלים העובדים במקצועות הדרושים במדינה (ושהאנגלית שלהם מצוינת ומעלה!) לקבל היתרי עבודה בניו זילנד.
אחד החסרונות הגדולים של עבודה בניו זילנד הוא המרחק מישראל ומהחברים והמשפחה – חיסרון המאפיין עבודה בחו"ל גם במקומות אחרים (ובפרט עבודה בדרום אמריקה או קנדה). מצד שני, הטכנולוגיה המתקדמת ובפרט האינטרנט מאפשרים שמירה על קשר רציף עם היקירים, ללא עלות כמעט, כך שמי שמוצא משרה מתגמלת בניו זילנד אל לו להסס לנצל את ההזדמנות או לפחות לנסות אותה.
האקלים הניו זילנדי נעים רוב ימות השנה. החורף פוקד את המדינה בין יוני לאוגוסט, כך שאם תרצו, תוכלו ליהנות מעבודה בניו זילנד בחורף "שלנו" ומעבודה באירופה בחודשי הקיץ.
בניו זילנד – עצי קאורי, עוף הקיווי, כבשים לרוב ושלווה אינסופית
עבודה בניו זילנד – כמו כל עבודה בחו"ל – היא גם חלון למציאות שונה מזו שלנו. במקרה של ניו זילנד, השוני רב במיוחד: העובדה כי מדובר במדינת איים שכף רגל אדם לא דרכה בה עד לפני 800 שנה (וגם מאז יש בה מעט אנשים יחסית) הביאה לכך שהתפתחו בה עולמות חי וצומח ייחודיים. בפרט, לא היו בה יונקים לאורך כל ההיסטוריה כמעט, ובהיעדר יונקים שגשגו בה העופות, כולל כאלה שאינם מסוגלים לעוף כמו הקיווי הניו זילנדי – עוף בגודל תרנגול עם מקור דק וארוך ונוצות הדומות לפרווה של יונקים שהפך לסמל של ניו זילנד.
המדינה עצמה מורכבת מאיים ובפרט מהאי הצפוני (המיושב יותר) ומזה הדרומי (בעל הנוף הפראי יותר). הנופים מגוונים מאוד – הרי געש פעילים, חופים קסומים ושטופי שמש, קרחונים, נהרות שוצפים, פיורדים ציוריים, פארקים לאומיים מרהיבים ועוד, ואת כל אלה עוטפת שלווה ונינוחות הנובעים מאיכות חיים גבוהה במיוחד (בשנת 2011 דירגה האו"ם את ניו זילנד במקום החמישי בעולם מבחינת מדד הפיתוח האנושי).
כמובן שמי שרוצה לחוות את כל היופי המפעים וליהנות מהשלווה האינסופית מבלי להסתבך עם הוצאת ויזת עבודה בניו זילנד ומציאת עבודה בה, מוזמן לחסוך מספיק כסף (למשל באמצעות עבודה מועדפת) ולנצל אותו באחת הדרכים היותר מלבבות שיש.