עבודה בקנדה - עבודה מגוונת בנוף פסטורלי
אמנם בארה"ב נוטים לזלזל בשכנתם מצפון, אולם עבודה בקנדה היא חוויה מעשירה ולא רק מבחינה כספית. מדינת הענק (השנייה בעולם מבחינת גודל השטח – כמעט 10 מיליון קמ"ר) מציעה לאזרחיה ולבאים לעבוד בה רמת חיים גבוהה (התמ"ג בקנדה הוא למעלה מ-40,000 דולר, בהחלט בין המובילים בעולם), רב תרבותיות מלבבת ומדיניות המקדמת בזרועות פתוחות מהגרים. בנוסף קנדה היא מדינת רווחה מפותחת – ב-2011 היא דורגה שישית בסולם מדד הפיתוח האנושי של האו"ם – כך שמציאת עבודה בה, בין אם לטווח קצר ובין אם לטווח ארוך, היא אחת האופציות הטובות העומדות בפני מי שמחפש עבודה בחו"ל.
לצד היתרונות הרבים של עבודה בקנדה, המרחק הגדול מישראל (בין 10 ל-18 שעות טיסה, תלוי באיזה חלק של קנדה מדובר) מפחית את תדירות הביקורים בארץ (חיסרון המאפיין גם אופציות אחרות של עבודה בחו"ל כמו אפשרות של עבודה בניו זילנד או אוסטרליה), וגם מזג האוויר – בחורף הטמפרטורות ברוב אזורי המדינה צונחים עמוק מתחת לאפס – עלול להוות חסם בפני ישראלים חובבי שמש (בדומה לעבודה באירופה היפה ובפרט בצפונה).
ממכירות ועד אחיות
רוב הישראלים המחפשים עבודה בקנדה יגיעו בסופו של דבר לקניון, יתייצבו מאחורי עגלה עמוסת מוצרים וינסו לשכנע את הקנדים לרכוש אותם. רמת החיים הגבוהה בקנדה, והעובדה כי בערים רבות (ולאו דווקא הגדולות: ונקובר, מונטריאול וטורונטו) הקניונים הומי אדם מסביב לשעון, מאפשרות לישראלים להגיע להכנסות גבוהות במיוחד.
משרות אחרות המוצעות לישראלים שמבחינתם חיפוש עבודה אינו מוגבל לגבולות הארץ, ומוכנים להרחיק גם מעבר לארה"ב, הן בתחומי האבטחה, פריצת ותיקון מנעולים, והובלות.
קנדה, בדומה לארה"ב, היא מדינת מהגרים – בתחילה היו אלה צרפתים שהגיעו למדינה במאה ה-17, בעקבותיהם הגיעו בריטים רבים, בהמשך קלטה המדינה הצפונית אזרחים ממזרח אירופה ומאסיה ובמאה ה-20 ובפתח המאה ה-21 מגיעים לקנדה מהגרי עבודה מכל רחבי העולם. שיעור הילודה הנמוך יחסית בקנדה הניע את השלטונות לנקוט בגישה סבלנית כלפי מהגרים ובפרט לעודד הגירת אנשי מקצוע מיומנים בתחומים רבים. רשימת המקצועות הדרושים משתנה מעת לעת – אחיות ורופאים, למשל, ימצאו בקלות עבודה בקנדה ויתקבלו בה בשמחה רבה.
גלי ההגירה אל קנדה הביאו אל המדינה גם יהודים רבים. בעיר טורונטו לבדה חיים כ-50 אלף יהודים, ובמטרופולין שמרכזו טורונטו חיים לא פחות מ-200,000 יהודים – כך שהאזור מהווה אבן שואבת לישראלים המחפשים עבודה בקנדה. הקהילה היהודית לא מספקת רק תמיכה ובית חם אלא גם הצעות עבודה כמורים לעברית וכאו-פרים.
עבודה בקנדה – נופים מרהיבים, סובלנות וליברליות
הקנדים, כאמור, מפגינים סובלנות רבה כלפי מהגרים והדבר אף מעוגן בחוק שחוקק בשנת 1971. האוכלוסייה בקנדה נחלקת לדוברי צרפתית ולדוברי אנגלית, אולם שתי השפות נהנות ממעמד שווה על פי החוק ובאופן כללי קנדה מקפידה לאפשר לכל מיעוט להביע את עצמו ונהנית מרב תרבותיות מעשירה.
בנוסף, אם בשכנה מדרום – ארה"ב – הפערים הכלכליים בין שכבות האוכלוסייה השונות עצומים ומערערים את חוסנה של החברה האמריקאית, הרי שקנדה היא מדינה שוויונית מאוד, משאבים רבים מוקצים לשירותים ציבוריים (ובפרט מערכת בריאות ממלכתית מעולה) ובהתאם גם רמת הפשיעה במדינה נמוכה מאוד – סיבות טובות נוספות לחפש עבודה בקנדה.
כמו כל עבודה בחו"ל, גם עבודה בקנדה היא קרש קפיצה לטיולים בנופים שכמותם קשה למצוא בארץ – ובפרט מרחבים עצומים, יערות מרהיבים, נהרות שוצפים, אגמים רחבי ידיים וכן דובים, איילים וחיות רבות אחרות הסוחטות קריאות התפעלות אותנטיות. אתר התיירות המפורסם ביותר של קנדה הוא כמובן מפלי הניאגרה, המהווים גבול בינה לבין ארה"ב, ושוכנים לא הרחק מטורונטו, וגם הרי הרוקי הקנדיים הם יעד מומלץ לטיולים.